Šta čini C-FUSION GLOW tretman drugačijim:

 • nova dimenzija dermoestetske suplementacije kože vitaminom C i kurkuminom i
 • koriste se tri najefikasnije forme vitamina C koje doprinose trenutnom prosvetljenju kože uz instant glow efekat, imaju produženi efekat dejstva na ćelijskom nivou i pospešuju vitalnost i otpornost kože.

Kome je tretman namenjen:

 • svima, bez obzira na godine i stanje kože,
 • osobama sa sivom i „umornom“ kožom,
 • osobama sa pigmentacijama,
 • osobama koje su stalno izložene stresu i negativnom uticaju spoljašnje sredine (UV zračenje, zagađenje),
 • osobama koje provode dosta vremena za računarom i
 • osobama kojima je potreban oporavak kože nakon invazivnih tretmana ili prekomernog izlaganja kože sunčevim zracima.

Vitamin C je jedan od najstarijih, ali i najdragocenijih vitamina koji se koriste u kozmetologiji. Koristi se duže od 30 godina, a njegova učinkovitost je potvrđena u brojnim studijama i istraživanjima. Kako doprinosi proizvodnji kolagena i elastina, uz izražena antioksidativna svojstva, primenu je pronašao i u borbi protiv znakova starenja. Najnovija istraživanja pokazuju da je naročito efikasan kada se kombinuje više različitih formi ovog vitamina.

Kako deluje vitamin C:

 • kao jedan od najjačih antioksidanata štiti ćelije kože od oksidativnog stresa i oštećenja njihove DNK,
 • pospešuje proizvodnju kolagena u koži sprečavajući njegovu degradaciju i pojavu bora,
 • štiti kožu od štetnog UV zračenja delujući na slobodne radikale koji se usled njega javljaju,
 • ujednačava ten i smanjuje pigmentacije inhibirajući enzim tirozinazu i
 • smanjuje crvenilo na koži i vidljive kapilare pozitivno delujući na krvne sudove.

C-FUSION GLOW je tretman sa snažnom dozom tri najefikasnije forme vitamina C u kombinaciji sa kurkuminom. Arkanin Vecticell® C sadrži kombinaciju dve stabilne forme vitamina C (sodium ascorbyl phosphate i ascorbyl palmitat), usled čega prodire u dublje slojeve kože i omogućava produženi efekat kroz postepeno višečasovno dejstvo. Ispitivanja su pokazala da je nakon 24 časa od tretmana nivo apsorpcije vitamina C u koži 82% veći u odnosu na dejstvo slobodnom formom ovog vitamina.

Kombinovanje vitamina C sa kurkuminom doprinosi suplementaciji kože. Kurkumin je snažan polifenol koji savršeno reaguje sa vitaminom C i pojačava njegovo dejstvo. Interesovanje za njim je naročito poraslo nakon pozitivne primene u tretiranju dermatoloških oboljenja psorijaze i atopičnog dermatitsa. Dodatna istraživanja su otkrila njegov jedinstveni ani-ageing efekat u kontekstu sprečavanja hroničnih upalnih stanja i oksidativnog stresa. Na kraju, kurkumin ima izraženo antibakterijsko dejstvo usled čega smanjuje podložnost kože infekcijama i doprinosi oporavku oštećenje kože i bržem zarastanju rana. Međutim, on se jako loše rastvara u vodi pa je bila neophodna njegova inkapsulacija u nosiocu sličnom vitaminu C, koji je biokompatibilan sa epidermalnim lipidima. Kao rezultat, kurkumin dopire do dubljih slojeva kože gde ispoljava snažan antioksidativni efekat i sprečava stvaranje bora. Kao i u slučaju vitamina C, istraživanja su pokazala poboljšanje nivoa apsorpcije kurkumina u koži od 61% u odnosu na dejstvo njegovom slobodnom formom.

Da sumiramo: upotreba kurkumina na ovaj način pojačava pozitivne efekte vitamina C i doprinosi dodatnom aspektu zaštite od spoljašnjih agresora (štetno UV zračenje, plava svetlost, spoljašnje zagađenje).

Ovaj tretman je po potrebi moguće kombinovati sa drugim dermo-kozmetičkim procedurama.

Tretmani se izvode na 21-28 dana.


VAŽNO: Arkana MD Microneedling tretman se preporučuje kod svih nepravilnosti kože. Tretman nije bolan. Može biti blago neprijatan u određenim zonama. Nakon tretmana pristuno je blago crvenilo i u periodu od 36 sati nakon tretmana se ne savetuju šminka, pojačana fizička aktivnost, izlaganje kože nečistoćama i UV zračenju.


C-FUSION GLOW PROTOKOL #2

Protokol koji nema period oporavka praćen relaksirajućom masažom. Pogodan i za trudnice.


Napomena: Tekst je informativnog karaktera. U zavisnosti od stanja i potreba kože može doći do manjih odstupanja u proceduri o čemu vas obaveštavamo na samom tretmanu.

Cene ovih i ostalih tretmana lica možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.

Nazad na tretmane