Glatka koža nikad nije bila dostupnija!

Dlačice dlačice dlačice... najčešće čujemo dame kako razmenjuju nove načine umirivanja iritirane kože nakon depilacije ili raznih načina da se smanji broj uraslih dlačica. Brijanje je već davno izašlo iz mode jer dlačice vremenom sve više jačaju pa estetski problem postaje sve veći kao i neprijatno bockanje. Načina za kratkoročno uklanjanje dlačica je mnogo, zato vam predstavljamo način za njihovo trajno uklanjanje.

Ko je kandidat za trajnu fotoepilaciju?

Dame koje imaju jake, tamne dlačice. Aparat ne prepoznaje plave, svetlo smeđe i riđe dlačice.

Priprema

Za uspešnost tretmana zaista je najvažnija priprema. Od dosadašnjeg načina uklanjanja dlačica zavisi i dužina pripremnog perioda. Najčešće se dlačice uklanjaju voskom i tada nam je potrebno minimum 4 nedelje aktivnog izbrijavanja kako bi se generacije dlačica izjednačile, a same dlačice ojačale. Što je dlaka tamnija i jača, svetlost je bolje prepoznaje. Izuzetno je važno kožu tela uredno pilingovati, na taj način se postepeno oslobađaju sve urasle dlačice.
Još jedan način pripreme za tretmane fotoepilacije je da se koža štiti od UV zraka. Kreme za samopotamljivanje takođe nisu dozvoljene minimum 4 nedelje. Osunčana koža je pigmentisana, pa osim što umanjuje spektar dlačica koje aparat prepoznaje, može dovesti i do rasipanja svetlosti što za posledicu ima opekotine.
U zavisnosti koju regiju tretiramo zavisi i momenat poslednjeg brijanja pred tretman. Kada su u pitanju pazuh i intimna regija najčešće je potrebno par sati pred tretman obrijati pomenutu regiju. Kod ostatka tela to je najčešće 12 do 24 sati ranije. Dlaka raste u tri faze, prva faza je ona koja je aktivna i samo u njoj možemo dlaku „ubiti“.

Tokom tretmana i posle njega?

IPL je tretman uklanjanja dlačica pulsnim svetlom. Svetlo prepoznaje dlaku i dlaka preuzima ulogu provodnika visoke temperature do folikula. Tretman je prijatan. Može se osetiti blago peckanje. Nakon tretmana nema posebnog oporavka. Izuzetno je važno da se koža ne izlaže UV zracima 10 dana od poslednjeg tretmana.

Period između dva tretmana?

Između dva tretmana nastavljate što češće brijanje. Dlačice će malo sporije rasti i nakon 2-3 nedelje počeće da ispadaju i uočićete proređenost.

Broj tretmana i učestalost?

Broj ponavljanja i period na koji se tretmani rade je individualan. Svetlosni snop uništava samo dlake koje su u aktivnoj fazi rasta u vreme izvođenja tretmana. Na dlake koje se nalaze u fazi mirovanja ili opadanja deluje tako što odlaže njihov rast, ali ih ne uništava. Zbog toga je potrebno raditi više tretmana.Taj broj je individualan i zavisi od brzine rasta dlačica, pigmenta, regije koja se radi, hormonskog statusa, doslednosti kod pripreme (najbolji znak da će tretman imati dobar učinak je miris spaljenih dlačica dok se izvodi tretman). Najčešće se tretmani rade na 5 do 8 nedelja, a optimalan broj za krajnji rezultat je od 6 do 8 tretmana.

Bezbednost!

Tretman IPL je izuzetno bezbedan i pouzdan. Svetlosni impuls deluje samo na dlake jer samo one i površinski sloj kože imaju pigment na koji svetlost reaguje. Sve žlezde, tkiva i unutrašnji organi su apsolutno bezbedni.

Kome se ne preporučuju tretmani?

Napomena: Ovo su preporuke FDA, stranih i domaćih stručnjaka koji se godinama bave problemom uklanjanja dlačica.

Insulin zavisnim dijabetičarima, trudnicama ( i u periodu dojenja), epilepsija.

Osobe sa plavim, svetlo smeđim, riđim i sedim dlakama nisu kandidati za IPL. Moguće je samo raditi tretman "dlaku po dlaku".

Napomena: Tekst je informativnog karaktera. U zavisnosti od stanja i potreba kože može doći do manjih odstupanja u proceduri o čemu vas obaveštavamo na samom tretmanu.

Cene ovog i ostalih tretmana tela možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.
Nazad na tretmane