Upotreba pilinga kao teraputske metode široko je rasprostranjena i jako učinkovita kod tretiranja kozmetičkih problema kože. Jedan od oblika pilinga je i fitopiling, terapeutski biljni piling koji deluje na sve slojeve epiderma. Kako su svi preparati koji se koriste biloškog porekla, nema štetnih efekata po kožu lica.

Fitopiling deluje na površinski sloj kože usled čega dolazi do ubrzanja procesa metabolizma (biološko dejstvo pilinga ostvaruje se putem poboljšanja metabolizma tkiva), čime se koži vraćaju elastičnost i zategnutost.

Ukratko rečeno, fitopiling predstavlja veoma efikasan tretman koji daje brzo vidljive rezultate, bez traume kože i koagulacije belančevina. Uspešno se primenjuje u tretiranju oko 60% poznatih problema kože, leči je i utiče na njeno veoma brzo obnavljanje. Kao apsolutno bezopasan tretman ne zahteva posebne pripreme, a moguće ga je koristiti i za poboljšanje propustljivosti epiderma u sklopu priprema za druge tretmane.

Jedna od veoma važnih karakteristika fitopilinga je i velika fleksibilnost primene preparata koji obuhvata. Različitim kombinacijama i metodama rada moguće je tretirati čitav niz problema kože:

  • akne,
  • hiperkeratoze,
  • neravnu teksturu kože,
  • masnu kožu sa proširenim porama,
  • hiperpigmentaciju,
  • starenje kože i
  • ožiljke nastale kao posledice akni.

Fitopilig maska predstavlja suvu smesu biološki aktivnih preparata koji sadrže dodatne specijalno obradjene morske i slatkovodne alge, fitoplankton i lekovito bilje. Slatkovodni sunđer Spongilla koji ulazi u sastav fitopiling maske u kozmetologiji i medicini poznat je kao jedinstveni prirodni lek koji se od davnina koristi kao sredstvo za negu kože, otklanjanje posledica upalnih procesa i hematoma, kao i nakon hirurških zahvata na koži. Ovaj sunđer se pojavljuje u više oblika u zavisnosti od njegove starosti, dok boja zavisi od mikroorganizama koja žive u njegovom telu. Poseduje antiseborejne karakteristike. Upotrebljava se u obliku praha koji se dobija mlevenjem. Silikatne iglice, koje čine njegov kostur, prodiru u površinski sloj epiderma i izazivaju lokalnu nadražaj kože, obezbeđujući na taj način poboljšanje dotoka krvi u ćelijama, dodatno ih snabdevajući kiseonikom uz čišćenje pora i umanjenje aktivnosti lojnih žlezda.

U sastav ovog pilinga ulaze i ekstrakti bokvice, hajdučke trave i kalendula koji imaju antiimflamatorno dejstvo i pozitivno utiču na proces regeneracije kože.

Upotreba fitopilinga obezbeđuje pre svega lekovito resorbujuće dejstvo na ugrožena tkiva. Prilikom njegove primene dolazi do lokalnog oslabađanja biološki aktivnih materija koje doprinose zarastanju oštećenog tkiva, resorpciji ožiljaka i zadebljanja i revitalizaciji imunološke i zaštitne funkcije kože. Estetski gledano, koža poprima mladalački izgled.

Tokom tretmana dolazi do blagog porasta temperature kože i pojave crvenila, što je izazvano pojačanom cirkulacijom u tretiranoj regiji. Ovo je očekivana i veoma pozitivna reakcija na piling koja se manifestuje u prvih 24 sata nakon tretmana. Dodatno, dolazi do blagog osećaja bockanja koji može trajati i do nekoliko sati nakon tretmana. Nakon trećeg dana može doći do sitnog baršunastog perutanja. Ovaj proces se završava nakon četvrtog dana i tada počinje period regeneracije kože.

Period regeneracije nakon fitopilinga u mnogome zavisi od debljine epiderma i stepena masnoće kože. Manja odstupanja u dužini trajanja ovog perioda nisu razlog za zabrinutost niti pokazatelj nekog patološkog procesa izazvanog pilingom.

Napomena: Tekst je informativnog karaktera. U zavisnosti od stanja i potreba kože može doći do manjih odstupanja u proceduri o čemu vas obaveštavamo na samom tretmanu.

Cene ovog i ostalih tretmana lica možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.

Nazad na tretmane