Naziv pedikir nastao je u Francuskoj i potiče od latinskih reči pedis - ruka i cure - lečenje ili nega.

Pedikir je kompletna nega vaših stopala.

Naš dugogodišnji saradnik je američki brend CUCCIO zbog proizvoda izuzetno visokog kvaliteta. Poverenje je opravdao konstantnim radom na svojim formulacijama pa one danas sadrže samo sastojke prirodnog porekla, ne sadrže parabene i nisu testirani na životinjama.

CUCCIO VENEER gel lak dizajniran je po najnovijoj tehnologiji, ne sadrži nitrocelulozu (koja strukturu gel lakova čini debelom, a i često je uzrok alergijskog kontaktnog dermatitisa), lakovi su takođe gluten free i vegan. Trostruka pigmentacija obezbeđuje pokrivanje u dva tanka sloja tako da on na noktima ne daje osećaj težine i pritiska. Ima izgled laka, a izdržljivost gela.

Važno: skida se otapanjem i ne oštećuje prirodan nokat.

CUCCIO COLOUR lak za nokte je kreiran da prati CUCCIO VENEER nijanse, čime možemo kombinovati trajni lak na rukama) i klasičan lak (na primer na nogama) u istoj nijansi. Lakovi imaju izuzetnu pigmentaciju, takođe su gluten free i vegan..

CUCCIO Deep Dermal mask (uz tople rukavice) je intenzivna, kremasta i hidrantna maska čije se dejstvo aktivira toplotom. Moćna maska sadrži koren gaveza za oporavak oštećene kože, sprečava prevremeno starenje, popunjava i oplemenjuje kožu. Prisustvo aloe vere i shea butera pomaže umirivanju kože i obezbeđuje dubinsku hidrataciju.

Estetski pedikir predstavlja negu zdrave kože i noktiju stopala.

Procedura podrazumeva:

 • omekšavanje i hidratacija stopala u toploj kupki (kese u kadicama za jednokratnu upotrebu),
 • obrađivanje orožalih slojeva na petama,
 • estetsko sređivanje zanoktica i kutikule,
 • skraćivanje i oblikovanje nokatne ploče,
 • piling uz kratku masažu,
 • duboka ishrana kože CUCCIO Deep Dermal maskom sa toplim frotirskim čarapicama i
 • lakiranje prema želji (opciono).

Medicinaki pedikir se vrši kod problematika koje se mogu pojaviti na koži stapala i noktiju:

 • hiperkeratoze – izuzetno velika zadebljanja na koži peta i stopala, mogu biti praćena ragadama,
 • tinea pedis – gljivična infekcija stopala i noktiju. Jako često oboljenje koje nastaje kod imunosuprimiranih pacijenata, kod obuće i odeće koja nema cikulaciju vazduha, kod pojačanog znojenja, bosim hodanjem na bazenima i saunama…,
 • calus – cirkumskriptna hiperkeratoza koja može biti praćena (bolnim) ragadama; često profesionalno oboljenje,
 • clavus (žulj) – nastaje kao ponavljajući pritisak nad koštanim prominencijama; najčešće lokalizovan na prstima stopala ili tabanima – hiperkeratoza duboka, kupolastog oblika i bolna; može se javiti i između prstiju (najčešće između IV i V prsta) – koža je macerisana, jezgro manje, ali bol veća; najčesšće posledica naudobne obuće,
 • urastao nokat - najčešće nastaje kao posledica nošenja uske obuće, kao i kod sportista; karakteriše se bolnim urastanjem nokta u okolno tkivo, upalom, gnojenjem.
 • Oboljenja stopala

  Sva ostala oboljenja koja se mogu pojaviti, a da ih mi ne možemo tretirati, upućujemo na dermatološki pregled.

  Bitno: sprovođenje mera ASEPSE i ANTISEPSE se vrši pre i posle svakog klijenta.  Napomena: Tekst je informativnog karaktera. U zavisnosti od stanja i potreba kože može doći do manjih odstupanja u proceduri o čemu vas obaveštavamo na samom tretmanu.


  Cene ovog i ostalih tretmana tela možete pogledati OVDE.

  Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.
Nazad na tretmane