Profesionalni hemijski piling sa retinolom, salicilnom kiselinom i vitaminom E u obliku inovativne teksture ulja. Retin-oil piling spada u tretmane kože sa veoma kratkim vremenom oporavka. Glavne prednosti ovog tretmana su minimalno oštećenje kože, kratak period oporavka i mala verovatnoća nastanka komplikacija. Predstavlja najviši standard u ovoj oblasti.

Retinol je derivat vitamina A i predstavlja zlatni standard u podmlađivanju kože jer podstiče stvaranje kolagena, smanjuje znake foto i biološkog starenje kože i uz sve to pročišćava i sužava pore, umiruje akne i jača kožnu barijeru. Reguliše procese diferencijacije, proliferacije i interćelijske komunikacije. Povezan je sa salicilnom kiselinom radi intenziviranja pilinga i keratolize.

Salicilna kiselina doprinosi poboljšanju strukture epiderma, teksture i tena kože. Njeno korišćenje dovodi do poboljšanja opšteg stanja kože, bez primene drugih, agresivnih procedura. Ona ima snažan antiseptičan efekat uz evidentno čišćenje kože. Normalizuje funkcionisanje lojnih žlezda i kontrakuje pore. Salicilni piling je efikasan u tretiranju mitisera i akni. Slobodno se može reći da je to piling namenjen kako mladoj i masnoj koži sa manjim problemima, tako i zreloj koži sa evidentnim znacima foto i biološkog starenja.

Vitamin E je izuzetno jak antioksidant. Regeneriše i hidrira kožu i na taj način utiče na ublažavanje bora i ožiljaka.

Efekti:

  • intenzivna eksfoliacija i keratoliza,
  • poboljšava sjaj kože,
  • zateže kožu,
  • smanjuje znake foto-starenja kože (prouzrokovano UV zračenjem) i
  • bori se protiv dubinskih bora, seboreje, nečiste kože i akni.

Retin-oil piling se može koristiti na regijama lica, vrata i dekoltea. Nakon tretmana može se javiti blago crvenilo. Dvanaest sati nakon pilinga se ne preporučuju šminkanje, trening i izlaganje kože direktnim UV zracima.

Piling se ne izvodi:

  • tokom trudnoće i perioda laktacije i
  • na oštećenoj i nadraženoj koži.

Cene retin-oil pilinga i ostalih tretmana lica možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.

Nazad na tretmane