Masna koža najčešće karatkerišu otvorene pore i višak sebuma sa tendencijom stvaranja mitisera i upalnih procesa. Na žalost ovaj tip kože je najpodložniji aknama. Na sreću masna koža duže ostaje mlada. Glavna nega kod masne kože treba da dovede do čistih pora, uklanjanje viška sebuma i utiska sveže kože.

U proseku, masna koža proizvede oko 2g sebuma godišnje. Tanak sloj ulja nastalog na ovaj način dovodi do sjaja, otvara pore (koje se šire kako se ulje nakuplja u njima), mitisere (koji nastaju kada je to ulje izloženo vazduhu i oksidira) i bubuljice (koje nastaju kada mrtve ćelije kože zatvore pore). Postoji više razloga za masnu kožu, najčešće su to hormonski poremećaji ( usled čega su tinejdžeri skloni ranijoj pojavi nečiste i masne kože). Masna koža može biti prouzrokovana i lošom negom. Ukoliko preterano često skidate zaštitni gornji sloj kože agresivnim sredstvima za odmašćivanje, donji slojevi će proizvoditi još više sebuma kao odgovor na to. To za posledicu ima još veći sjaj kože i može dovesti do pogoršanja opšteg stanja.

Prvi i osnovni korak je njeno uredno čišćenje. Ultražvučno čišćenje je izuzetno učinkovit način za njeno kontrolisanje. Osim što će kožu osloboditi viška sebuma i očistiti pore i mitisere ova procedura će skinuti orožali sloj ćelija (istrošene ćelije čije nagomilavanje dovodi do zatvaranja pora i stvaranje upalnih procesa). Tretman je izuzetno nežan po samu površinu kože, nema agresivnog pritiska i parenja tako da redovno čišćenje dovodi i do sužavanja pora.

U zavisnosti od potreba kože i ozbiljnosti problema drugi korak podrazumeva aparaturni unos supstanci koje dovode do umirivanja rada lojnih žlezda i popravljanje opšteg stanja kože lica ili tretiranje hemijskim pilingom regija koje su najproblematičnije.Takođe, ukoliko ima potrebe koža se tretira IPL svetlom koje će ublažiti crvene flekice i umiriti upalne procese.

Salicilni piling ima snažno antiseptičko dejstvo i vidne osobine prečišćavanja. Pospešuje seboregulaciju i doprinosi skupljanju pora. Dodatnu prednost predstavlja njegova efikasna kompatibilnost sa drugim tipovima pilinga namenjenih masnoj aknoznoj koži .

Salicilni piling je efikasan u borbi protiv mitisera i akni naročito kada se koristi u kombinaciji sa čišćenjem lica. Piling je namenjen kako mladoj pubertetskoj koži tako i koži koja je počela da pokazuje znake foto i biološkog starenja.

Broj i razmak između tretmana je individualan i zavisi od trenutnog stanja kože.

Tretman traje 60min.

Napomena: Tretmani koji uključuju hemijske pilinge su ciljani. Najpogodnije vreme za njihovo izvođenje su jesen i zima. Nakon tretmana, u narednih 48h, ne preporučuje se aktivna fizička aktivnost, bazen, sauna, šminkanje.. Solarijum se ne preporučuje ni u kom slučaju, a naročito 2 meseca od poslednjeg tretmana. Koža treba uvek da bude zaštićena faktorom 30 u toku zime i 50 u letnjem periodu. Nakon tretmana može se javiti sitno, baršunasto perutanje koje prolazi do 7 dana.

Cene ovog i ostalih tretmana lica možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.

Nazad na tretmane