Ne, strije nisu večne!

Strije nastaju za vreme ubrzanog fizičkog razvoja, kao što je pubertet, trudnoća ili nagla gojaznost. One su duge tanke linije ili trake koje predstavljaju kožni ožiljak. Najčešće regije pogođene strijama su stomak, bokovi, butine, potkolenice, donja leđa, grudi. Ovaj tip ožiljaka se pojavljuje kada koža ne može da se vrati u predhodni položaj nakon dužeg istezanja. Najčešće su posledica trudnoće, dobijanja na kilaži ili puberteta. Mlade strije su uglavnom crvene i tokom vremena postaju bele. Regije zahvaćene strijama najčešće prati i opuštena koža (naročito ako je u pitanju regija stomaka nakon trudnoće).

Šta izaziva strije?
Koža se sastoji iz tri sloja: epidermis, dermis i hipodermis. Strije se formiraju u dermisu kada se vezujuće tkivo rasteže van svojih granica elastičnosti, a usled brze ekspanzije kontrakcija kože uzrokovane naglim rastom ili dobijanja na težini. Naglo istezanje izaziva pucanje dermisa što uzrokuje da se vide dublji sloj kože. Uglavnom kako telo raste, jaka vezivna vlakna u dermisu se sporo šire, pri naglom rastu vlakna se rastežu i pucaju. Glavni uzrok nastanka strija pored genetskih predispozicija su i hormoni jer njihovim delovanjem koža gubi elastičnost.

Značajna prevencija je redovna nega kože tela, uredni pilinzi i preparati (melemi) koji mogu u mnogome ublažiti ili potpuno sprečiti njihovo pojavljivanje. Takođe, redovna i uravnotežena ishrana održaće i vašu kilažu.

Zašto se strije ne mogu ukloniti preparatima?
Postoje razni preparati kojima se tretiraju ove pojave, ali nijedan od njih ne može da promeni strukturu kolagena u koži tipičnim mazanjem zahvaćene oblasti. Urednim mazanjem preparati mogu biti značajna prevencija.

Tretiranje strija
Ukoliko su one već tu postoji način da se ublaže ili potpuno uklone. Dakle, kako su strije posledica gubitka kolagena i elastina kože, da bi smo ih se oslobodile daćemo im upravo KOLAGEN. Kolagen indukcioni tretman* je tretman broj 1 za podmlađivanje kože u svetu i kod nas. Tretman podrazumeva stimulaciju kože na prirodnu proizvodnju kolagena tamo gde je ona prirodno oslabljena. Na ovaj način iz tretmana u tretman vi posmatrate kako strije postaju pliće, a koža zategnutija i čvršća. Za najbolje rezultate u ovom tretmanu kombinujemo mikrodermoabraziju, radio-talase i dermapen.

Detaljno o samom kolagen indukcionom tretmanu i svim protokolima možete pročitati OVDE.

Učestalost i broj tretmana:
Broj tretmana je individualan i zavisi od zahvaćene površine, širine samih strija, starosti klijenta (mlađa koža se brže regeneriše), ali i starosti samih strija (mlađe strije- crvene, ljubičaste- se brže uklanjanju). Iz tretmana u tretman se vidi poboljšanje opšteg stanja kože. Tretmane radimo na 2-4 nedelje, pri čemu se najbrži rezultati dobijaju kada se tretman izvodi na 15 dana.

Najčešće tretirane regije: Tretman strija

Napomena: Tekst je informativnog karaktera. U zavisnosti od stanja i potreba kože može doći do manjih odstupanja u proceduri o čemu vas obaveštavamo na samom tretmanu.

Cene ovog i ostalih tretmana tela možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.
Nazad na tretmane