Uklanjanje dlačica potiče još od drevnih civilizacija. Potreba za glatkom kožom rasla je iz decenije u deceniju. Zašto je važno raspitati se kod kozmetičara koji vid depilacije je za Vašu kožu?

Na tržištu je dostupan veliki izbor preparata i aparata za kratkotrajno ili dugotrajno uklanjanje dlačica. Njihov intenzitet rasta zavisi od genetske predispozicije i hormona. Kako je koža naš najveći organ, izuzetno je važno voditi računa kod uklanjanja dlačica.

Protokolarno postoje regije koje se rade hladnim voskom i one koje se rade toplim voskom. Važno je da uvek postoji individualni pristup i izuzetak od pravila.

Takođe, važno je da se koža pripremi za depilaciju. Dan pre depilacije poželjno je uraditi piling, kako bi se mrtve ćelije skinule sa tela, i sve dlačice oslobodile. Takođe, nije poželjno vršiti depilaciju nakon intenzivnog sunčanja, koža je već dovoljno nadražena, tako da bi depilacija mogla da pogorša stanje kože i izazove iritacije. Takođe, nije poželjno raditi depilaciju dan pred odlazak na more. Slana voda će izazvati iritacije, koje se ogledaju kroz peckanje i osip.

Izuzetno je važno, svi voskovi kojima radimo su za jednokratnu upotebu. Tako čuvamo Vaše zdravlje. Kožu nakon depilacije hidriramo nežnim gelom koji ima umirujuće dejstvo.

***Napomena: Ukoliko imate dlačice koje su izuzetno tamne i jake, što iziskuje česte depilacije koje su izuzetno bolne, razmislite o trajnijem rešenju (fotoepilacija IPL - više o ovoj metodi pročitajte OVDE).

Cene ovog i ostalih tretmana tela možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.

Nazad na tretmane