Higijenski tretman podrazumeva dubinsko čišćenje kože komedoekspresijom (rukom) čime se uklanjanju sebacelni čepovi (mitiseri) i dreniraju lojne žlezde. Prilikom tretmana odstranjuje se sloj mrtvih ćelija i sve nečistoće.

Posebno želimo da istaknemo pripremu kože za tretman gelom za hladno otvaranje pora. Na ovaj način nema zagrevanja kože i crvenila, vi uživate kao da imate bilo koju masku na licu, a mi skidamo deo po deo kako radimo čišćenje. Na ovaj način koža je podjednako meka i spremna za rad tokom čitavog trajanja tretmana. Sam tretman je usled toga mnogo prijatniji, a kože se izuzetno brzo "oporavlja".

Osnovni protokol tretmana podrazumeva:

  • čišćenje kože (mleko, tonik),
  • mehanički/enzimski piling uz kratku masažu,
  • omekšavanje kože i otvaranje pora (komedogelom, a po želji klijenta se može koristiti i vapozon),
  • dubinsko čišćenje kože rukom (komedoekspresija),
  • dezinfekcija kože (D'arsonval-izacija),
  • maske za hidrataciju i zatvaranje pora i
  • završna nega i savet o produženoj kućnoj nezi.

Produženi protokol podrazumeva sve prethodno navedene korake uz dodatnu masažu lica, vrata i dekoltea.

Higijenskim tretmanom lica ne dobija se samo dubinski očišćena koža, već se podsticanjem mikrocirkulacije pospešuje proizvodnja kolagena i elastina u ćelijama koji su najzaslužniji za njen svež i mladalački izgled uz ujednačavanje tena.

Za još bolji efekat, ovaj tretman se može koristiti u kombinaciji sa drugim tretmanima lica poput neinvazivne mezoterapije, Pure Skin pilinga i fitopilinga.

Za brže i minimalno neprijatno čišćenje preporučujemo kombinaciju sa mikrodermoabrazijom, ultrazvučnim čišćenjem ili Venus Glow tretmanom.

Trajanje tretmana je do 60 minuta.

Napomena: Tekst je informativnog karaktera. U zavisnosti od stanja i potreba kože može doći do manjih odstupanja u proceduri o čemu vas obaveštavamo na samom tretmanu.

Cene ovog i ostalih tretmana lica možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.
Nazad na tretmane