Mikrodermoabrazija je jedna od najnovijih tehnika za negu kože koja je sada dostupna i Vama. Predstavlja efikasnu alternativu skupljim i invazivnijim procedurama poput plastične hirurgije, hemijskih pilinga i injekcija Botoxa. U poslednje vreme, pored dama, i sve veći broj muškaraca se odlučuje za ovaj vid tretmana.

Šta je mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je opšti izraz za primenu malih grubih zrna kojima se tretira površinski sloj kože. Mnogi različiti proizvodi i tretmani baziraju upravo na ovoj metodi, počev od raznih medicinskih procedura, pa sve do krema koje primenjujete kod kuće. Ciljne regije su lice, vrat, regija dekoltea, ruke i šake.

Vaša koža je sastavljena od dva glavna sloja, epidermisa i dermis. Epiderm je sloj najbliži spoljašnjem svetu. To je skup mrtvih ćelija kože na drugom sloju ćelija koje su u procesu starenja. Najviši sloj se naziva stratum corneum. Stratum corneum uglavnom deluje kao prepreka između spoljašnjeg sveta i donjih slojeva kože i upravo on ne dozvoljava kremi ili losionu prodor do dubljih slojeva usled čega dolazi do pojave nesavršenosti na koži u vidu finih bora.

Princip mikrodermoabrazije se zasniva na tretiranju ovog dela kože. Uklanjanje stratum corneum-a telo tumači kao blagu povredu i otpočinje sa regeneracijom tog dela kože podstičući pojavu novih ćelija. U prvom satu posle tretmana to može uzrokovati blagi edem (otok) i eritem (crvenilo). U zavisnosti od pojedinca, ovi neželjeni efekti mogu trajati od jednog sata do dva dana.

Efekti

Ovaj proces ima nekoliko korisnih efekata. Pre svega, površina kože postaje vidno nežnija uz uklanjanje nepravilnosti izazvanih od preterane izloženosti suncu ili pojave finih bora. Takođe, bez stratum corneum-a koji deluje kao prepreka, lekovite kreme i losioni su efikasniji jer više njihovih aktivnih sastojaka prodire do donjih slojeva kože.

Mikrodermoabrazija je naročito efikasna kod čišćenja zagušenih pora. Služi kao alternativa kod lica čija je koža previše osetljiva na upotrebu krema protiv akni. Ne preporučuje se licima sa sledećim stanjem: aktivna rozacea, osetljivost kapilara, vaskularna lezija, rasprostranjenost akni, herpetična lezija, dermatitis, psorijaza, dijabetes, ekcem, kao i licima koja koriste anti-koagulante.

Čime se tretman vrši?

Ovaj tretman se vrši specijalizovanim aparatom koji na tretiranom delu kože najpre stvara efekat vakuuma čime se nepravilnosti uklanjaju sa kože. Zatim sitnim kristalima aluminijum oksida, natrijum hlorida ili natrijum bikarbonata deluje na orožali deo kože i uklanja izumrle ćelije kože podstičući njenu regeneraciju. Na kraju tretmana se na kožu nanose specijalizovani losioni i kreme čime se tretirana oblast rehidrira i pospešuje rast novih ćelija.

Trajanje tretmana je do 45 minuta.

Cene ovog i ostalih tretmana lica možete pogledati OVDE.

Više o trenutnim akcijama i novostima možete pronaći u donjem delu HOME stranice.

Nazad na tretmane